Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

5 rad pro rybáře – začátečníky

Táhne vás to k vodě? Rádi si posedíte v orosené trávě a zdálky pozorujete nahazující rybáře, kteří čekají na první záběry? Pak si určitě pohráváte s myšlenkou, že byste se sami mezi tyto pohodáře zařadili. Co pro to musíte udělat, vám prozradíme na následujících řádcích.

Rada č. 1 – administrativa je základ

Jako první si budete muset zařídit veškeré papírování, které počátky rybaření provází. Připravte se na to, že budete muset vynaložit investice týkající se rybářského lístku a členství v rybářském svazu. Nelekejte se však hned v prvopočátku, investice to nejsou nikterak závratné. Zpravidla se jedná o stokorunové částky.

Rada č. 2 – pečlivé rozhodování je na místě

Dále byste se měli rozhodnout, jakému druhu rybolovu se budete věnovat. Rádi byste chytali kapří velikány nebo vás spíše lákají dravci? Ať již bude vaše rozhodnutí jakékoli, budete mu muset přizpůsobit svou rybářskou výstroj, výzbroj i způsob rybolovu.

Rada č. 3 – nepodceňte kvalitní výbavu

Následuje nákup rybářských prutů, podběráků a dalšího nezbytného vybavení. Pokud neplánujete sedět u vody od rána do večera nebo vyrážet na zahraniční túry, pak s největší pravděpodobností nebude nezbytně nutné nakupovat výbavu v té nejvyšší cenové kategorii. Zaměřte se spíše na cenově dostupnější pruty pro začátečníky a následně přesedlejte na ty dražší.

Rada č. 4 – pozor na druhy revírů

Pokud vyrazíte k nejbližšímu revíru ve svém okolí, může se stát, že zasednete do revíru soukromého. A chytání v soukromých revírech rozhodně nebude zadarmo. Ovšem na druhou stranu zde můžete využít speciálních lekcí, v rámci kterých vám budou předány cenné rady i osvětleny jednotlivé druhy lovu.

Rada č. 5 – nebojte se zeptat

Žádný ze zkušených rybářů se pochopitelně nenarodil s rybářským prutem v jedné a peanem v druhé ruce. Propracovat se ke kapitálním úlovkům, to chce značnou dávku odhodlání i trpělivosti. Pokud si nebudete vědět rady, zeptejte se svých zkušenějších kolegů. Ačkoli se může na první pohled zdát, že mezi rybáři panuje značná rivalita a soupeření, ve skutečnosti jde o jednu velkou rybářskou rodinu, do které můžete zanedlouho patřit také vy.